Wassen 2-in-1 Fitness Shorts

Wassen 2-in-1 Fitness Shorts

Het is belangrijk om je 2-in-1 Fitness Shorts na elke training te wassen, vaak is het spoelprogramma van je wasmachine voldoende. Je kan je kleding ook even met hand uitspoelen. Laat het echter niet in de wasmand liggen, zweet kan namelijk je kleding aantasten en vieze luchtjes blijven dan in je kleren hangen.

Wil je je 2-in-1 Fitness Shorts wassen? Check dan altijd even het wasvoorschrift. Gebruik slechts een klein beetje vloeibaar wasmiddel zodat er geen restjes achterblijven op je kleding en gebruik nooit wasverzachter. Stop je kleding nooit in de droger want zo verliest het zijn elasticiteit.

Tips:

1. Hang je sportkleding direct op als je thuiskomt na een intensieve workout

Als je je shorts te lang in je rugzak of sporttas laat zitten, kan er schimmelvorming optreden, en dit wil je natuurlijk niet. Hang je shorts na een intensieve workout bij thuiskomst meteen te drogen, tot deze helemaal droog is of je een was gaat draaien.

2. Was je sportkleding niet samen met je normale kleding

Was vergelijkbare materialen met elkaar. Scheid katoenen en synthetische kleding zoals shorts en leggings. Anders zit je sportkleding straks onder de katoenen pluisjes. Was zware kleding zoals spijkerbroeken en alles met knopen en ritsen ook apart van je sportkleding. Als je dit soort stukken samen wast, schuren de materialen langs elkaar en dat kan jouw sportkleding beschadigen.

3. Was sportkleding binnenstebuiten

Keer je sportkleding voor het wassen binnenstebuiten, zodat de delen waar de meeste bacteriën zitten goed schoon worden gewassen. Je wasmachine kan zijn werk effectiever doen, omdat de bacteriën die geurtjes veroorzaken voornamelijk aan de binnenkant van je kleding zitten.

4. Gebruik niet te veel wasmiddel

Als je kleren erg vies zijn, wil je misschien meer wasmiddel gebruiken. Echter wordt je sportkleding hier niet schoner van. Integendeel: de extra zeepresten die hierdoor ontstaan, hopen zich op in de vezels van je kleding en trekken weer nieuwe bacteriën aan die geurtjes veroorzaken. Je kleding gaat er dus juist sneller van stinken. Zorg dus dat je net iets minder wasmiddel gebruikt dan normaal.

5. Was je kleding met koud water

Verleng de levensduur van je sportkleding door die op lage temperatuur en op een laag toerental te wassen. Als je machine te ruw omgaat met jouw sportkleding en deze wordt blootgesteld aan te hoge temperaturen, kunnen vezels gemakkelijk worden aangetast.

Terug naar blog